Ica butik Ásványráró

MENÜ

A 4 legnagyobb baki az üzleti öltözködésben, ha nő vagy ...

A 4 legnagyobb baki az üzleti öltözködésben, ha nő vagy
Nőként különösen fontos, hogy ismerd az üzleti öltözködésre vonatkozó szabályokat, és elkerüld a bakikat.

 
Az etikett és a protokoll alapvető szabályainak ismerete nem csak azt jelenti, hogy tudod, kinek kell belépnie elsőként az ajtón, melyik evőeszköz melyik fogás fogyasztására szolgál az étteremben, vagy tisztában vagy vele, ki kinek köszön előre.

Az is nagyon lényeges, hogy ismerd a megjelenésre és az öltözködésre vonatkozó szabályokat. Ha ugyanis ezekkel nem vagy tisztában, anélkül kerülhetsz kínos helyzetbe, hogy tudnál róla. Íme, azok a bakik, melyeket a leginkább kerülj, és néhány tanács, melyeket érdemes megszívlelni.
A színes cipőket messziről kerüld el!

Az elegáns, dolgozó nő a hivatalban sosem jár másban, mint vékony talpú, vékony bőrből készült, nem tűhegyes, nem csapott orrú cipőben. A sarka félmagas, tehát olyan, amiben csak tipegni lehet.
A cipő legfontosabb tulajdonsága azonban a színe: az elegáns lábbeli sötét, még nyáron is csak legfeljebb a sötétkékig világosodhat - nagyon ritka esetben lehet drapp, amennyiben a ruha megkívánja. Soha ne vegyél fel élénk színű cipőt, a hófehér, a piros, a tavaszi zöld és egyéb színek tündöklése közönséges benyomást kelt.
Az utcai, laposabb sarkú, esetleg esőálló cipőt, télen a csizmát a munkahelyen azonnal váltsd át a munkahelyi lábbelire - ami semmiképpen ne legyen papucs, mamusz vagy ehhez hasonló otthoni viselet!

Színes és mintás harisnya nem létezik
Harisnyát évszaktól függetlenül viselni kell, az üzleti öltözéknek szerves része - csupasz lábbal még a legnagyobb melegben sem lehet megjelenni. A harisnyával kapcsolatban fontos követelmény, hogy annak mindig testszínűnek kell lennie, sosem lehet színes vagy mintás.

Alakjavító divattippek nyárra
Alakjavító divattippek nyárra

További lényeges igény a harisnyával kapcsolatban, hogy az mindig ép legyen. Felszaladt harisnya sem létezik az üzleti életben - a hétköznapokban sem ildomos -, de, mivel a vékony harisnyák szeme bármikor leszaladhat, mindig legyen a táskádban, valamint a munkahelyeden, az íróasztal fiókjában egy tartalék. A szakadtharisnya ugyanis olyan primitív látvány, mint a félretaposott cipősarok vagy a tollpihe a hajban. Szoknyához pedig még nyáron se hordj térdharisnyát vagy bokáig érőharisnyazoknit, mindkettő lesújtó látványt nyújt.
Farmerben tilos a megjelenés!
Ma a farmer a sportosságot jelenti. Ez alól nagyon nehéz kibújni. De mivel nem sportolni mész a munkahelyedre - ha az üzleti világban dolgozol -, jobb, ha elfelejted. Vannak például olyan munkahelyek, ahol meg sem engedik az alkalmazottaknak a farmer viselését, nem véletlenül.
Az üzleti öltözködés ennél jóval elegánsabb, és, bár lehet változatos, megkívánja az önfegyelmet - még nőknek sem engedi meg a tobzódást. A hivatali ruhatár alapvető darabja a térd fölött csupán néhány centivel érő szoknya - vagy a térd alá érő, de annál nem hosszabb típus -, hozzá blézer és blúz vagy kosztüm és blúz. A sál és a kendő kitűnő kiegészítő. Nadrág csak akkor megengedett, ha az időjárás megkívánja, de feltétlenül szövetnek kell lennie - a farmer mellett a sztreccs is tilos.

20 farmer testalkatra szabva
20 farmer testalkatra szabva

A bőr ruhanemű abszolút tabu
Nagyon szép lehet egy elegáns bőrkabát, illetve csinos egy vékony, testhezállóbőrdzseki, ezeket azonban hagyd meg a hétköznapokra. A hivatali protokoll ugyanis nem engedi meg a bőr ruhanemű viselését. A bőrkabát, a dzseki, a bőr szoknya vagy nadrág láttán feltehetően még egy faarcú angol üzletembernek is kiülne az arcára a nemtetszése, ha ilyen viseletben látna egy hölgyet bármelyik hivatalban.







2015/16 őszi-téli divat kisokos - FashionDays.hu

Mi lesz a 2015/16 őszi-téli divat?
A divatszerkesztők általában két meghatározó tervező kollekcióit szokták figyelembe venni, a következő szezon divat előrejelzésénél. Az első Marc Jacobs, aki az amerikai trendeket vetíti előre és a második Miuccia Prada, aki az európai divatot határozza meg.
Ha nem követted volna végig a legutóbbi Divathetek történéseit a galériánkban megnézheted mit ígérnek a tervezők a 2015/16 őszi-téli divat időszakára. Nem csak érdekességképp, hanem azért is, hogy előrelátóan tudj készülni – a most még távolinak tűnő – szezonokra is. Mivel a kifutókon általában a hétköznapi viseléshez túl merész költemények is megjelennek, így mi most a hordható divat gyöngyszemeit válogattuk ki a ready-to-wear kollekciókból, olyan tervezők kollekciójából, mint Calvin Klein, Marc Jacobs, Victoria Beckham és Michael Kors. Az elegánsabb vonalat pedig Oscar de la Renta és Marchesa kollekciói képviselik.
Színeket tekintve az évszakhoz híven, változatos szezon elé nézünk, mert a semleges színek mellett megjelennek a mandarin, piros, korall és levendula árnyalatai is, de divatosak lesznek a fekete-fehér, mintás és kockás darabok is. A tervezők pedig idén is visszanyúltak a ’70-es évek divatjáig. Szóval lesznek rojtok, trapéznadrágok, szőrmék minden színben


Hírek

  • Hírek
    2015-08-18 12:55:13

    Elindult a honlap

Asztali nézet